کبد که در بالای شکم و سمت راست قرار دارد، بزرگترین اندام داخلی بدن انسان است. این عضو حیاتی سموم موجود در بدن را حذف میکند. خون از دستگاه گوارش قبل از انتقال به نقاط دیگر بدن، از طریق کبد فیلتر میشود. اما تجمع چربی در اطراف این ارگان، باعث بروز بیماری کبد چرب میشود. این بیماری از هر ۱۰ نفر یک نفر را درگیر میکند. ما در این مقاله از پونیک دارو به بررسی بیماری کبد چرب و علائم آن در زنان میپردازیم. بنابراین اگر به سلامتی کبد خود اهمیت میدهید یا در اطراف خود کسی را دارید که از این بیماری رنج میبرد، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
کبد چرب چیست؟
یکی از اندام های حیاتی بدن کبد است. این عضو با اهمیت و مفید برای سلامت بدن می باشد. بهطور طبیعی در کبد هر انسانی چربی وجود دارد. اگر میزان چربی موجود در کبد به بیش از ۵-۱۰ درصد وزن کبد برسد، احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی افزایش مییابد. در ۳۰ درصد از افراد بالغ، احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی مانند کبد چرب وجود دارد.
عملکرد کبد پردازش تمام مواد غذایی و نوشیدنیهای مصرفی بدن است. این ارگان حیاتی همه مواد مضر موجود در خون ما را فیلتر میکند. اما تولید بیش از حد چربی با این فرآیند فیلتر تداخل دارد. کبد ارگان بسیار جالبی است. دومین عضو بزرگ بدن انسان است و همچنین در صورت آسیب دیدن سلولهای بزرگترش توانایی ترمیم خود را دارد. اما آسیب مکرر باعث زخم دائمی میشود که به آن سیروز گفته میشود.
توضیحات کامل تر در خصوص بیماری کبد چرب را در این مقاله مطالعه کنید:
این مقاله را از دست ندهید: درمان قطعی کبد چرب (همه چیز در مورد کبد چرب یاد بگیرید)
تشخیص قطعی کبد چرب باید با انجام آزمایش خون یا سونوگرافی و توسط پزشک انجام شود. در مراحل اولیه این بیماری، علائم بیرونی مشخصی مانند احساس خستگی دیده نمیشود، به همین دلیل به آن بیماری خاموش کبد هم میگویند؛ اما آگاهی از بعضی علائم کبد چرب میتواند به تشخیص زودهنگام آن کمک کند.
کبد چرب زنان
بیماری کبد چرب هم در مردان و هم در زنان دیده میشود. اما آمار این بیماری در زنان بالاتر از مردان است. زیرا معمولا زنان تحرک کمتری نسبت به مردان دارند. از سوی دیگر، بعد از شیوع بیماری کرونا در دنیا، آمار مبتلایان به بیماری کبد چرب افزایش چشمگیری داشت. زیرا اکثرا فعالیت خود را کاهش داده و کمتر از منزل خارج میشدند.
از جمله موارد دیگری که ریسک ابتلا به کبد چرب در زنان را افزایش میدهند، استرس، اضافه وزن، فشار خون، دیابت، مصرف فست فود و کم تحرکی هستند. به طور تقریبی از هر ۴ زن، یک نفر به کبد چرب مبتلا است. این بیماری در زنان بازهی سنی ۴۰ تا ۶۰ سال بیشتر رخ می دهد. شناخت علائم کبد چرب در زنان کمک می کند هرچه زودتر از خطر ابتلا به این بیماری مطلع شده و اقدامات لازم برای درمان را آغاز کنید.
علائم بیماری کبدچرب در زنان چیست؟
بیماریهای کبدی معمولا در مراحل اولیه نشانهای ندارند و فرد متوجه بیماری خود نمیشود. اما پیشرفت اختلال و عارضه در کبد باعث ظهور یک به یک نشانهها میشود. نشانههای بیماری کبد چرب در افراد مختلف یکسان نیست و در هر کسی به نوعی خاص ظاهر میشود. اما برخی نشانهها در تمام زنان مبتلا به کبد چرب یکسان است. این علائم شامل موارد زیر است:
- خستگی و ضعف عمومی بدن زنان
- احساس تهوع
- بیاشتهایی
- ریزش مو
- احساس در در بالا و سمت راست شکم
- بروز لکههای پوستی قهوهای رنگ
- کاهش وزن
- استفراغ و بالا آوردن
علائم پیشرفته کبد چرب زنان
- خارش پوست
- کبودی و خونریزی
- مشکلات حافظه و سردرگمی
- تورم در پاها
- نفخ
- یرقان و زرد شدن چشم ها
این احتمال وجود دارد که زنان مبتلا به کبد چرب ندانند چه زمانی باید از پزشک مشاوره بگیرند. زیرا بیماری کبد چرب اغلب علائمی ندارد. در چنین مواردی پزشکان سابقه پزشکی، نوع رژیم غذایی و سبک زندگی فرد را در نظر خواهند گرفت. همچنین آنها معاینه فیزیکی و آزمایشات دیگری را برای کمک به تشخیص بیماری کبد چرب انجام خواهند داد.
این مقاله را از دست ندهید: کبد چرب زنان؛ دلایل و راههای درمان
درمان بیماری
درمان کبد چرب در زنان یکی از مهمترین عواملی است که میتواند سلامتی را به فرد مبتلا برگرداند. به یاد داشته باشید که بهترین و موثر ترین روش درمان بیماری کبد چرب، تغییر سبک زندگی است. در واقع با پیروی از رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی و مصرف داروهای موثر در درمان کبد چرب (مثل کپسول کورکومین) میتوان کبد چرب در زنان را درمان کرد.
برخی از شیوههای درمان کبد چرب بانوان میتواند شامل موارد زیر باشد:
- فعالیت بدنی مرتب و روزانه
- ورزشهای هوازی
- کاهش وزن
- تغییر سبک زندگی
- مصرف میوه و سبزیجات تازه (به دلیل دارا بودن فیبر)
- مصرف بیشتر امگا ۳ (ماهیهایی نظیر سالمون و ساردین)
- مصرف روزانه یک لیوان چای سبز
- جایگزین کردن روغن زیتون با روغنهای سرخ کردنی
- پرهیز از مصرف فست فود، قند و غذاهای کنسروی و نیمه آماده
- استفاده بیشتر از ادویه زردچوبه در غذا
درمان کبد چرب زنان با مصرف کورکومین
کورکومین یک ماده شیمیایی زرد رنگ است که توسط انواع خاصی از گیاهان (مانند زردچوبه) تولید می شود. این ماده در واقع یک رنگدانه طبیعی گیاهی که دارای خواص آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی است محسوب می شود. کورکومین در درجه اول در زردچوبه، گیاهی دارویی و قوی که متعلق به خانواده زنجبیل است، یافت می شود.
در مورد مزایای کورکومین تحقیقات گستردهای انجام شده است. اکثر یافتهها نشان میدهد که عصاره این ماده برای کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغز بسیار مفید است. زردچوبه نه تنها ایمن و موثر است؛ بلکه با حداقل عوارض جانبی میتواند بسیاری از مشکلات را درمان کند. یکی از مشکلات قابل درمان به وسیلهی کورکومین، درمان کبد چرب زنان است. شرکت پونیک دارو با فرمولاسیون تخصصی کورکومین برای بهبود التهابات کبدی ناشی از کبد چرب، توانسته است میزان اثر بخشی این محصول را افزایش داده و به درمان این بیماری در زنان کمک کند.
این مقاله را از دست ندهید: کورکومین و تاثیر شگفت انگیز آن در درمان کبد چرب
خیلی ممنون از مطلب مفیدتون. فقط متوجه نشدم که روغن زیتون حذف بشه؟ یا روغن زیتون بجای روغن سرخ کردنی استفاده بشه؟ کدوم بهتره؟
خواهش میکنم.
روغن زیتون رو با روغن سرخ کردنی جایگزین کنید