کبد چرب

عوارض کبد چرب | کبد چرب باعث چی میشه؟!

کبد چرب باعث چی میشه

کبد چرب باعث چی میشه؟! کبد چرب یک بیماری پنهان و بسیار خطرناک است که از آن به عنوان قاتل پنهان هم یاد می‌شود. این بیماری به دلیل انباشت چربی در کبد رخ می‌دهد. یعنی اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شما چربی باشد، احتمالا به این بیماری مبتلا هستید. کبد چرب عوارض بسیار زیادی دارد. شما می‌توانبد برای بررسی تمام جوانب بیماری کبد چرب و راه‌های درمان آن از این مقاله استفاده کنید. اما در اینجا، قصد داریم به بررسی تمام عوارض کبد چرب بپردازیم. پس تا انتها با پونیک دارو همراه باشید.

کبد چرب چیست؟

همانطور که پیش از این هم به آن اشاره کردیم، کبد چرب به شرایطی گفته می‌شود که در آن مقدار چربی در کبد بیش از حد معمول است. دو نوع کبد چرب وجود دارد:

  1. کبد چرب غیرالکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease یا NAFLD): در این حالت، چربی در کبد افزایش می‌یابد، اما مصرف الکل نمی‌تواند به عنوان عامل اصلی آن شناخته شود. NAFLD معمولاً برای افرادی که دچار چاقی، دیابت، قند خون بالا و یا سطح کلسترول بالا هستند، رخ می‌دهد.
  2. کبد چرب الکلی (Alcoholic Fatty Liver Disease یا AFLD): در این حالت، مصرف الکل به عنوان عامل اصلی برای افزایش میزان چربی در کبد می‌باشد. AFLD معمولاً در افرادی که مصرف الکل زیادی دارند، رخ می‌دهد.

علائم کبد چرب معمولاً به صورت نامطلوب و محسوس در ابتدا نمایان نمی‌شوند. با این حال، ممکن است در موارد پیشرفته تر، علائمی مانند درد شکم، سردرد، خستگی، تهوع، استفراغ، زردی پوست و چشم، افزایش اندازه کبد و ضعف عمومی دیده شود. در ادامه این مقاله به بررسی تمام عوارض کبد چرب خواهیم پرداخت.

عوارض ناشی چربی بالای کبد

تمام عوارض کبد چرب

کبد چرب باعث چی میشه؟ در صورتی که بیماری کبد چرب پیشرفت کرده و درمان نشود، ممکن است عوارض جدی برای سلامتی انسان بوجود آورد. در ادامه به تمام عوارض بیماری کبد چرب خواهیم پرداخت.

خستگی و خواب آلودگی

خستگی مزمن می‌تواند به واسطه بیماری‌ها و شرایط مختلفی شکل بگیرد. یکی از دلایل خستگی مزمن، بیماری‌های کبدی می‌باشد. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۶ انجام شد، نشان داده شد که استرس اکسیداتیو می‌تواند به واسطه کبد چرب یا یک بیماری دیگر که عملکرد کبد را مختل می کند، رخ دهد. به همین دلیل مبتلایان به بیماری کبد چرب دچار خستگی مزمن می‌شوند. این عارضه روی تمام جوانب زندگی فرد مبتلا به کبد چرب اثر می‌گذارد.

از سویی دیگر، خواب زیاد و بدون دلیل هم یکی دیگر از عوارض بیماری کبد چرب است. بررسی‌ها نشان می‌دهند استراحت و کبد ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و اگر فرد در صورت خواب و استراحت کافی پس از ساعاتی کار کردن احساس خواب آلودگی زیادی می‌کند، ممکن است دچار نوعی نارسایی کبدی باشد. البته که خستگی و خواب آلودگی تنها نشانه‌های بیماری کبد چرب نیستند. اما در صورتی که این مشکل به صورت مداوم گریبانگیر شماست، باید برای بررسی‌های بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عوارض کبد چرب روی پوست

کبد چرب می‌تواند اثرات مختلفی روی پوست داشته باشد. تعدادی از متداول‌ترین علائم کبد چرب روی پوست بروز جوش، آکنه، پوست خشک، خارش، آفتاب سوختگی، پوست زخمی و یا پوست شل است. این عوارض معمولا در کبد چرب غیر الکلی بیشتر است. در مواردی که کبد چرب پیشرفت کرده باشد، ممکن است پوست زرد شود.

خارش پوست و کبد چرب

همچنین، در مواردی که کبد چرب با سندرم متابولیک همراه باشد، ممکن است پوست شخص دچار تغییراتی از جمله علائم پیری زودرس، کاهش انعطاف پذیری پوست، تیرگی پوست و یا لکه‌های پوستی شود. به طور کلی، برای جلوگیری از اثرات کبد چرب بر روی پوست، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کرده و رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم را رعایت کرده و در صورت نیاز از داروهایی که توسط پزشک تجویز شده استفاده کنید.

عوارض کبد چرب روی مو

کبد چرب باعث چی میشه؟ کبد چرب می‌تواند حتی روی موها نیز تأثیر بگذارد. در برخی موارد، کبد چرب می‌تواند باعث ریزش مو شود. علاوه بر این، در مواردی که کبد چرب با سندرم متابولیک همراه است، ممکن است موهای شخص نازک و ضعیف شوند و یا به راحتی شکننده شوند. همچنین، در برخی موارد، کبد چرب می‌تواند باعث تغییر رنگ مو شود و باعث ظاهر شدن موهای کمرنگ و کم‌جذابیت شود. در مواردی که کبد چرب با رژیم غذایی نامناسب و یا مشکلات دیگری همراه است، ممکن است موها به نحوی که برای زیبایی و سلامتی موها ضروری است، تغذیه نشوند.

به طور کلی، برای جلوگیری از اثرات کبد چرب بر روی مو، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کرده و رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم را رعایت کرده و در صورت نیاز از داروهایی که توسط پزشک تجویز شده استفاده کنید. همچنین، مراقبت از موها با شامپوهای مناسب و استفاده از ماسک‌های مویی و محصولات مراقبت از موی مناسب نیز می‌تواند در حفظ سلامتی موها مفید باشد.

کبود شدن بدن

با افزایش سن، بدن انسان به واسطه برخی دلایل مانند نازک‌تر شدن پوست و افزایش شکنندگی رگ های خونی راحت‌تر دچار کبودی می شود. اما کبود شدن آسان و بدون دلیل بدن یکی از عوارض بیماری‌های کبدی می‌باشد. بیماری های کبدی مختلفی وجود دارند که ممکن است با کبودی بدن همراه باشند. برخی از این بیماری ها عبارتند از:

  1. سیروز کبد: در این حالت، بافت کبد بطور مداوم تحت تاثیر قرار گرفته و باعث تغییر رنگ پوست و کبودی بدن می‌شود.
  2. آسیب کبدی: آسیب به بافت کبد ممکن است باعث ایجاد کبودی بدن شود.
  3. هپاتیت: التهاب کبد ممکن است باعث کبودی بدن شود.
  4. کم کاری کبد: در برخی موارد، کبودی بدن ممکن است ناشی از کم کاری کبد باشد.
  5. سرطان کبد: سرطان کبد ممکن است باعث کبودی بدن شود.

این مقاله به زودی به روز رسانی خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *