کبد چرب, گوارش

آیا کبد چرب باعث تلخی دهان می‌شود؟

کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع در سراسر دنیاست. این بیماری، نشانه‌ها و علائم گوناگونی دارد. از سویی دیگر، علائم کبد چرب در افراد مختلف متفاوت است. اما یکی از نشانه‌های شایع بین تمام مبتلایان به این بیماری، احساس تلخی در دهان است. در ادامه این مقاله که توسط پونیک دارو تهیه شده است، شما را با دلیل تلخی دهان در کبد چرب و درمان تلخی دهان در کبد چرب آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کبد چرب چیست؟

یکی از اندام های حیاتی بدن کبد است. این عضو با اهمیت و مفید برای سلامت بدن می باشد. به‌طور طبیعی در کبد هر انسانی چربی وجود دارد. اگر میزان چربی موجود در کبد به بیش از ۵-۱۰ درصد وزن کبد برسد، احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی افزایش می‌یابد. در ۳۰ درصد از افراد بالغ، احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب وجود دارد.

عملکرد کبد پردازش تمام مواد غذایی و نوشیدنی‌های مصرفی بدن است. این ارگان حیاتی همه مواد مضر موجود در خون ما را فیلتر می‌کند. اما تولید بیش از حد چربی با این فرآیند فیلتر تداخل دارد. کبد ارگان بسیار جالبی است. دومین عضو بزرگ بدن انسان است و همچنین در صورت آسیب دیدن سلول‌های بزرگترش توانایی ترمیم خود را دارد. اما آسیب مکرر باعث زخم دائمی می‌شود که به آن سیروز گفته می‌شود.

این مقاله را از دست ندهید: درمان قطعی کبد چرب (همه چیز در مورد کبد چرب یاد بگیرید)

تشخیص قطعی کبد چرب باید با انجام آزمایش خون یا سونوگرافی و توسط پزشک انجام شود. در مراحل اولیه این بیماری، علائم بیرونی مشخصی مانند احساس خستگی دیده نمی‌شود، به همین دلیل به آن بیماری خاموش کبد هم می‌گویند؛ اما آگاهی از بعضی علائم کبد چرب می‌تواند به تشخیص زودهنگام آن کمک کند.

 

کبد چرب و تلخی دهان

 

علائم کبد چرب کدام است؟

افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، اکثرا هیچ‌گونه علائمی ندارند تا زمانی‌ که بیماری به پیشرفت می‌رسد و تبدیل به سیروز کبدی می‌گردد. سیروز کبدی یک مرحله قبل از سرطان کبد است. بافت سالم کبد با بافت اسکار (فیبروز) ، در سیروز کبدی جایگزین می‌شود و کبد فرد به طور دائمی آسیب می‌بیند. در چنین وضعیتی امکان دارد شخص علائم زیر را ببیند:

  • کاهش وزن، از دست دادن اشتها، حالت تهوع
  • احساس پُری یا درد در ناحیه شکمی در بخش بالا و سمت راست شکمی
  • ورم در پاها و قسمت شکم (اِدِم)
  • ضعف و بی‌حالی
  • تلخی دهان
  • برجسته و بزرگ شدن رگ های زیر پوستی
  • سرخ شدن کف دست‌ها
  • گیجی روانی و ذهنی یا خستگی بیش از حد
  • زردشدن بخش سفید چشم و پوست ( حالتی نزدیک به یرقان یا زردی که به دلیل بالارفتن بیلی‌روبین در خون رخ می‌دهد)

تلخی دهان در کبد چرب

تلخی دهان یکی از علائمی است که ممکن است در برخی از افراد مبتلا به کبد چرب دیده شود. از آنجایی که کبد چرب به دلیل تجمع غیرعادی چربی در سلول‌های کبدی به وجود می‌آید، وجود مشکلات گوارشی در آن بسیار شایع است. تلخی دهان ممکن است به دلیل مصرف داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها به وجود بیاید. همچنین، از آنجایی که اختلالات گوارشی مانند اسیدیته معده، نفخ، یبوست و یا اسهال نیز در بیماری کبد چرب شایع است، تلخی دهان در زمان ابتلا به این بیماری دور از تصور نیست.

 

احساس مزه بد در دهان در کبد چرب

 

تلخی دهان در مراحل پیشرفته‌تر کبد چرب

گاهی اوقات برخی از بیماری‌ها به‌صورت غیرمستقیم، مشکلات دیگری را برای فرد به همراه دارند. افرادی که به بیماری هپاتیت مبتلا هستند، به مرور زمان کبد آن‌ها دچار مشکل شده و کار خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهد. کبد و تلخی دهان به هم بسیار وابسته‌اند. به همین علت است که افراد دچار بیماری هپاتیت نیز از دیگر افرادی هستند که اکثر اوقات طعم تلخ را در دهان خود احساس می‌کنند.

درمان تلخی دهان در کبد چرب

درمان تلخی دهان بستگی به علت ایجاد کننده آن دارد. در صورتی که تلخی دهان به دلیل بیماری کبد چرب باشد، باید درمان بیماری کبد چرب انجام شود. در غیر این صورت، ممکن است با تغییراتی در رژیم غذایی و یا استفاده از داروهایی که به کاهش تلخی دهان کمک می‌کنند، تلخی دهان کاهش یابد.

 

درمان تلخی دهان

 

برای درمان تلخی دهان، می‌توانید به روش‌های زیر توجه کنید:

  1. مراجعه به پزشک: در صورتی که تلخی دهان با علائم دیگری همراه باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و علت آن را بررسی کنید.
  2. تغییر رژیم غذایی: تغییر در رژیم غذایی برای کاهش تلخی دهان مفید است. بهتر است از غذاهای سرشار از چربی، نمک، قند و یا اسیدیته خودداری کرده و به مصرف مواد غذایی سبک و ساده مانند سبزیجات و میوه‌ها توجه کنید.
  3. مصرف آب لیموترش: مصرف آب لیموترش به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی آن می‌تواند به کاهش تلخی دهان کمک کند.
  4. استفاده از داروهای ضد تلخی دهان: در صورتی که تلخی دهان به دلیل عوامل دیگری مانند اختلالات گوارشی و یا مصرف داروهای خاص باشد، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که به کاهش تلخی دهان کمک می‌کنند.
  5. اصلاح عادات سبک زندگی: اصلاح عادات سبک زندگی مانند کاهش مصرف الکل، تغییر در شیوه زندگی و ورزش منظم می‌تواند به کاهش علائم مرتبط با بیماری‌های کبدی مانند تلخی دهان کمک کند.

4 دیدگاه در “آیا کبد چرب باعث تلخی دهان می‌شود؟

  1. منيژه سادات گفت:

    سلام و عرض ادب
    مطلب بسيار كاربردي جامع و كامل بود.
    بي نهايت سپاس

  2. بهنام گفت:

    بدک نبود
    خوشمان آمد

  3. حسین گفت:

    سلام خیلی عالی بود. من رضایی هستم مشتری ثابت ژل رویالاتون

  4. عطایی گفت:

    متاسفانه بیشتر مردم سال ها به سلامتشون اهمیت نمیدادند. ورزش نمیکردند. فست فود مصرف میکردند. و الان میخواند فوری کبد چربشون درمان بشه.
    اصلاح عادات زندگی بسیار مهمه و برای تسریع در درمانش بهتره مکمل هایی که برای درمان کبد چرب مناسبه مصرف بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *