سبک زندگی, کبد چرب, کورکومین

رژیم غذایی کبد چرب + معرفی مکمل طبیعی

حفظ سلامت کبد، درمان کبد چرب

مبتلایان به بیماری کبد چرب، باید رژیم غذایی خود را به درستی رعایت کنند. اما این رعایت کردن شامل چه مواردی است؟ اصلا یک رژیم غذایی کبد چرب خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ با پونیک دارو همراه باشید تا شما را با یک رژیم غذایی برای کبد چرب آشنا کنیم.

خرید کپسول کورکومین پونیک دارو، خرید کپسول عصاره زردچوبه

یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به کبد چر (چه نوع الکی و چه نوع غیر الکلی)، رعایت نکردن رژیم غذایی است. مصرف غذاهای چرب، فست فودها، خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات و قند بالا در کنار هم، خطر ابتلا به کبد چرب را در افراد افزایش خواهد داد.

به همین دلیل است که یکی از اولین توصیه‌های پزشک متخصص برای درمان کبد چرب، تغییر در تغذیه و سبک زندگی است. ما در پونیک دارو، از متخصصان واحد تغذیه خود کمک گرفتیم تا برای شما، یک رژیم غذایی مخصوص کبد چرب تهیه کنیم. در ادامه، به معرفی این رژیم خواهم پرداخت.

نکات مهم در رژیم غذایی کبد چرب

پیش از هر چیزی، بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که رژیم غذایی کبد چرب، نوعی رژیم غذایی با هدف کاهش میزان چربی مصرفی در طول روز است. این رژیم به مرور زمان باعث کاهش میزان چربی موجود در کبد و بافت اطراف آن شده و به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند. اما پیش از پرداختن به رژیم، توصیه‌هایی حائز اهمیت است.

رژیم غذایی کبد چرب، رژیم برای کبد چرب، رژیم غذایی برای کبد

  • غذاهای کنسرو شده، فست فود و مشروبات الكلی باید از برنامه غذایی شما حذف شود. اگر امکان حذف کامل این غذاها را ندارید، باید مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید.
  • برای میان وعده‌های خود از بادام و پسته خام و به طور کلی مغزیجات حاوی چربی طبیعی استفاده کنید. اما در مصرف آن‌ها زیاده روی نکنید.
  • از خوردن شکر و تمام موادی که حاوی شکر هستند خودداری کنید و سعی کنید که از قندهای طبیعی (مانند میوه‌جات) استفاده نمایید.
  • در رژیم غذایی خود از سویا و غذاهایی که الیاف قابل حل دارند مانند جو دوسر استفاده کنید. زیرا ترشح صفرا را زیاد و کبد را نیز تمیز می‌نمایند.
  • حتی الامکان مصرف سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
  • اگر چه رعایت رژیم غذایی، کمک فراوانی به درمان کبد چرب گرید ۲ و ۱ میکند، اما ورزش را فراموش نکنید و به طور مرتب فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشید.
  • از گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب خود کمک بگیرید. گیاهانی مانند خاکشیر، مریم گلی و کاسنی تاثیر به سزایی روی پاکسازی کبد دارند.
  • زردچوبه مصرف کنید. زیرا زردچوبه دارای ماده‌ای به نام کورکومین می‌باشد که برای درمان کبد چرب معجزه می‌کند. پس تا می‌توانید در غذاهای خود از زردچوبه استفاده کنید.

مصرف آب را در دوران رژیم فراموش نکنید

اگر چه مصرف آب به تنهایی در درمان کبد چرب تاثیر مستقیمی ندارد؛ اما می‌تواند منجر به بهبود وضعیت کبد شود. مصرف آب کافی به بدن کمک می‌کند تا به درستی هیدراته شود و از عملکرد صحیح کبد حمایت کند.

مصرف آب و کمک به درمان بیماری کبد چرب

همچنین، نوشیدن سطح کافی آب به کبد کمک می‌کند تا سموم را از بدن تصفیه کند. با مصرف آب کافی، کبد می‌تواند واکنش بهتری نسبت به سموم وارد شده به خود نشان دهد و فرآیند تصفیه بدن را از طریق ادرار و عرق بهبود بخشد.

مقدار مصرف آب روزانه برای هر فرد بستگی به عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، میزان فعالیت، شرایط آب و هوایی و وضعیت سلامتی او دارد. با این حال، معمولا مقدار مصرف آب روزانه برای بزرگسالان به حدود ۲ لیتر (۸ لیوان) تا ۳.۷ لیتر (۱۵ لیوان) تخمین زده می‌شود.

این کارها برای کبد خطرناک است

در کنار تمام مواردی که به عنوان راهکارهای کمک به حفظ سلامتی کبد و درمان این بیماری معرفی شدند، موارد دیگری نیز وجود دارند که به عنوان عوامل خطرآفرین و آسیب زا به کبد شناخته می‌شوند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند آسیب به کبد بیشتر به خاطر استفاده از الکل است اما عواملی از قبیل عادات غذایی بد و مصرف داروها نیز در سلامت کبد نقش مهمی دارند.

کارهای مضر برای کبد چرب

  • در مصرف استامینوفن زیاده روی نکنید.
  • از غذاهای مضر برای کبد چرب دوری کنید. غذاهایی مانند فست فود، کنسرو نیمه آماده و شیرینیجات برای کبد مضر هستند.
  • از نوشیدن الکل اجتناب کنید.
  • سیگار نکشید زیرا سیگار می‌تواند خطر سرطان و سیروز کبدی را با هم افزایش دهد.
  • استفاده از استروئیدهای آنابولیک (هورمون‌های مردانه که برخی ورزشکاران برای افزایش عملکرد ورزشی‌شان استفاده می‌کنند) با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبدی در ارتباط هستند.
  • چاقی در ایجاد بیماری کبد چرب غیرالکلی موثر است. سعی کنید با تغییر سبک زندگی و استفاده از رژیم غذایی سالم وزن خود را کاهش دهید.
  • نوشابه‌های سرشار از قند، یکی از عوامل چاقی هستند و از این رو جای تعجب نیست که برای سلامت کبد نیز مناسب نباشند.

رژیم غذایی برای کبد چرب

در ادامه، به نمونه‌ای از یک رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کبد چرب اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید که تنها یکی از این ردیف‌ها را انتخاب کنید و در هر وعده میل کنید.

وعده غذایی

نوع غذا

صبحانه

دو کف دست نان جو یا نان سبوس دار + پنیر

یک لیوان ماست کم چرب + یک برش نان جو

یک کف دست نان + خیار یا گوجه‌فرنگی

سفیده‌ی یک عدد تخم‌مرغ آپ پز شده

میان‌وعده

یک عدد میوه تازه

یک لوان چایی + ۲ عدد خرما

۱۰ عدد بادام یا مویز

یک فنجان چایی سبز به همراه یک برش نان جو و کره بادام زمینی

ناهار

یک بشقاب سبزیجات خام یا پخته

۸۰ گرم فیله مرغ، ماهی یا گوشت گریل شده

۶ قاشق غذا خوری برنج + ۲ قاشق خورشت دلخواه

میان‌وعده

یک لیوان دوغ یا ماست کم چرب

یک برش نان جو + یک قوطی کبریت پنیر کم چرب

یک واحد میوه

یک کاسه سالاد شیرازی با آبلیمو یا آبغوره

شام

یک پیمانه سبزیجات تازه مخلوط مثل خیار، گوجه‌فرنگی و ریحان

یک عدد فیله مرغ یا ماهی + یک کف دست نان جو

۲ ورق کالباس + دو کف دست نان سبوس دار

در کنار رژیم از چه مکمل‌هایی استفاده کنیم؟

همانطور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، مواد غذایی طبیعی وجود دارند که می‌توانند به عنوان یک مکمل در طول درمان بیماری کبد چرب به فرد کمک کنند. یکی از این مکمل‌ها، کپسول کورکومین است.

کپسول کورکومین، از پودر تقویت شده و فرموله شده ریشه گیاه زردچوبه به همراه مواد طبیعی دیگری تهیه شده است. این کپسول، با تنظیم آنزیم‌های کبدی و کاهش التهابات موجود در اطراف کبد، به درمان این بیماری کمک می‌کند.

مزایای کورکومین برای درمان کبد چرب

با ورود کورکومین به بدن چندین تأثیر شگفت انگیز دیگر نیز به وجود خواهد آمد! کورکومین برای کبد اقدامات مفید فراوانی انجام می‌دهد. این محصول قادر به سرعت بخشی به فرآیند سم زدایی کبد خواهد بود. از سویی دیگر مصرف این محصول می‌تواند نقش و سهم بسیار موثری در پیشگیری از تجمع چربی‌های اضافه در این بخش از بدن داشته باشد.

زردچوبه اعلا تنها ۹ درصد کورکومین فعال دارد که شرکت پونیک دارو با کمک عصاره گیری و فرمولاسیون خاص، آن را ۱۰ برابر کرده است. شما می‌توانید کپسول کورکومین پونیک دارو را از طریق لینک زیر تهیه کنید.

جمع بندی نهایی

در این مقاله به معرفی یک نمونه رژیم غذایی کبد چرب و ارائه توضیحاتی در خصوص این رژیم پرداختیم. در صورتی که در خصوص این رژیم غذایی و یا خرید مکمل به راهنمایی و مشاوره بیشتر کارشناسان پونیک دارو نیاز داشتید، با شماره تلفن ۰۹۱۳۱۴۷۷۵۳۲ تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول درخصوص رژیم غذایی کبد چرب

چه نوشیدنی‌هایی برای کبد چرب مفید است؟

آب لیمو, نوشیدنی زنجبیل و لیمو, آب گریپ‌فروت, قهوه , آب انگور.

چه غذاهایی که برای کبد چرب ضرر دارند؟

انواع نوشیدنی های الکلی , قند و شکر , مایعات قندی مثل شربت، نوشابه، آبمیوه ,غذاهای سرخ شده ,شیرینی، کیک و کلوچه , شکلات و آبنبات , غذاهای غنی از فروکتوز مثل شربت ذرت ,مصرف بیش از حد گوشت قرمز , مصرف بیش از اندازه مکمل ویتامین D و A.

3 دیدگاه در “رژیم غذایی کبد چرب + معرفی مکمل طبیعی

  1. کشوری گفت:

    بسیار جامع و عالی

  2. . گفت:

    سلام روزتون به خیر میه بگید این رژیم غذایی رو تا چند روز ادامه بدیم تا کبدچرب کاملا درمان بشه؟

    1. پونیک دارو گفت:

      سلام. وقت بخیر.
      2 ماه ادامه بدید و بعدش مجدد آزمایش و سونوی کبد بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *