خواص زردچوبه ناشتا یا خواص مصرف زردچوبه به صورت ناشنا، آنقدر جالب است که قطعا شما را شگفت زده میکند! با پونیک دارو در ادامه این مقاله همراه باشید تا به بررسی کامل خواص خوردن زردچوبه ناشتا بپردازیم.
زردچوبه، که با نام علمی Curcuma longa و Turmeric است، یکی از گیاهان دارویی معروف و مورد توجه در سنتهای طبیعی و سنتی سراسر دنیا است. این گیاه ریشهدار از قرون گذشته به عنوان یک ماده تغذیهای و دارویی استفاده میشود.
زردچوبه، به دلیل خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد عفونی کنندهای که دارد، به عنوان یک راهکار طبیعی برای بهبود و حفظ سلامتی شناخته میشود. ماده فعال اصلی زردچوبه نیز که با عنوان کورکومین میشناسید، مسئول بسیاری از خواص بهداشتی و درمانی زردچوبه است. برای بررسی کاملتر خواص کورکومین به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.
چرا زردچوبه را ناشتا بخوریم؟
مصرف برخی از خوراکیها و غذاها به صورت ناشتا (با شکم خالی)، خواص آن را چندین و چند برابر خواهد کرد. زردچوبه نیز یکی از این خوراکیها است که مصرف آن با معده خالی، خواص آن را چندین و چند برابر خواهد کرد.
خواص زردچوبه ناشتا
مصرف زردچوبه با معده خالی، چند خاصیت دارد:
- لاغری
- کمک به درمان دیابت
- بهبود سلامت قلب
- بهبود فشار خون
- تقویت سیستم ایمنی و انرژی بدن
- مفید برای پوست
- درمان التهاب مفاصل
در ادامه، تمام این خواص را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
تاثیر مصرف زردچوبه روی لاغری
قبل از بحث درباره تاثیر زردچوبه بر روی لاغری، مهم است بدانید که لاغری و کاهش وزن یک فرایند پیچیده است که تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد، از جمله تغذیه، فعالیت بدنی، سطح استرس، ژنتیک، وضعیت هورمونی و سایر عوامل زیستی و روانشناختی.
اما با این حال، تحقیقات صورت گرفته روی مصرف زردچوبه ناشتا، نشان از تاثیر به سزای مصرف این گیاه در فرایند کاهش وزن دارد. اصلیترین عامل این اتفاق، وجود یک ماده فعال و موثر در زردچوبه یعنی کورکومین است. کورکومین دارای خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد عفونی است و میتواند با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن به فرایند چربی سوزی کمک کند.
در یکی از مطالعاتی که روی موشها صورت گرفته، مشخص شده است که مصرف کورکومین موجب کاهش وزن بدن، کاهش تجمع چربی در بافت چربی و بهبود تابع متابولیکی میشود. ما این موضوع را به شکلی بسیار کامل و جامع تر در مقاله خواص کورکومین برای لاغری بررسی کردیم.
کمک به درمان دیابت
مصرف زردچوبه ناشتا به درمان دیابت نوع ۲ کمک میکند. در دیابت نوع ۲، بدن نمیتواند انسولین را به طور کافی تولید کند یا از آن استفاده کند. در این شرایط، زردچوبه میتواند در تنظیم سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. این اتفاق از طریق چند رخداد ممکن خواهد شد:
- کاهش مقدار قند خون: زردچوبه سطح قند خون را کاهش میدهد، فعالیت آنزیمهای مربوط به متابولیسم قندها را تنظیم میکند و تجمع گلوکز در خون را کاهش میدهد.
- بهبود حساسیت به انسولین: زردچوبه میتواند حساسیت به انسولین را افزایش دهد. حساسیت به انسولین در بدن اهمیت زیادی دارد. زیرا این هورمون مسئول برداشت قندها از خون و کاهش سطح قند خون است.
- مدیریت التهاب: دیابت نوع ۲ ممکن است با التهاب در بدن همراه باشد. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی قوی است که میتواند در کاهش التهابهای مرتبط با دیابت کمک کند.
- مدیریت وزن بدن: زردچوبه به عنوان یک مکمل تغذیهای در رژیم غذایی شما، به افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن شما کمک میکند.
بهبود سلامت قلب با مصرف زردچوبه ناشتا
مصرف روزانه زردچوبه قلب شما را سالمتر نگه میدارد. زیرا این گیاه دارای خواص محافظتکنندگی از سلولهای قلب است. اما این اتفاق چگونه پیش میآید؟
زردچوبه میتواند به عنوان یک ضد اکسیدان قوی عمل کند و از آسیبهای اکسیداتیو در دیواره عروق خونی جلوگیری کند. از آنجایی که اکسیداسیون LDL (کلسترول بد) و تشکیل رادیکالهای آزاد میتوانند به آسیب خونرسانی عروقی و تشکیل پلاکهای آترواسکلروتیکی منجر شوند، زردچوبه این فرایندها را کاهش میدهد و از عروق خونی محافظت میکند.
علاوه بر این، زردچوبه بر تنظیم فشار خون نیز اثر مثبتی دارد. زیرا ترکیبات موجود در زردچوبه میتوانند به باز شدن (گشاد شدن)عروق خونی کمک کنند و فشار خون را کاهش دهند.
بهبود فشار خون
احتمالا شما هم شنیدید که زردچوبه میتواند فشار خون را تنظیم و آن را کاهش دهد. این موضوع حقیقت دارد و در مقالهای با عنوان “تاثیر مصرف زردچوبه بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا” که در مجله AAPS Journal در سال ۲۰۱۳ اثبات شد.
شرکتکنندگان در این آزمایش بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند:
- گروه مداخله: دریافت مکمل کورکومین (مقدار مشخص شده) به مدت ۸ هفته
- گروه کنترل: دریافت داروی شیمیایی فشار خون بدون مصرف زردچوبه به مدت ۸ هفته
در پایان ۸ هفته، گروه مداخله (که مکمل کورکومین مصرف میکردند) کاهش معنیداری در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک پیدا کردند. در بخش نتیجهگیری این مقاله نوشته شده بود:
مصرف مکمل زردچوبه میتواند در کاهش فشار خون در افراد مستعد به فشار خون بالا موثر باشد. همچنین، مصرف زردچوبه باعث کاهش نسبی عوارض ناشی از فشار خون شد و عارضه ای برای مصرف کنندگان این مکمل ایجاد نکرد.
زردچوبه ناشتا: مفید برای پوست
زردچوبه، پای ثابت اکثر ماسکهای صورت خانگی است. چرا که این گیاه پرطرفدار با حذف باکتریهای موجود بر سطح پوست و کمک به شفافیت آن، پوست شما را سالمتر، براق تر و شفاف تر نشان خواهد داد.
البته فراموش نکنید که برای بهبود وضعیت پوست صورت، علاوه بر مصرف دمنوش زردچوبه، اقدامات دیگری نیز نیاز است. این اقدامات شامل رعایت رژیم غذایی سالم، مصرف آب کافی، استفاده از محصولات آرایشی مناسب، استفاده از محافظتکنندههای آفتاب، مراقبت مناسب از پوست و… میباشد.
در این بین، میتوانید نگاهی هم به مقالهی “خواص کورکومین برای پوست” بیاندازید.
درمان التهاب مفاصل
یکی از اصلیترین خواص زردچوبه ناشتا، کمک به درمان درد و التهاب مفاصل است. کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی قابل توجهی دارد که میتواند در کاهش التهاب و علائم مربوط به آن در برخی از حالتهای التهابی مفاصل مفید باشد.
مصرف کورکومین میتواند به صورت مکمل زردچوبه در قالب قرص، کپسول یا پودر باشد. دستورالعملهای دقیق مصرف و دوز مورد نیاز بستگی به نوع محصول مصرفی و توصیه پزشک یا متخصص تغذیه دارد. برای مثال، کپسول کورکومین پونیک دارو در دوزهای ۵۰۰ میلی گرمی تولید میشوند و مصرف روزانه آن تا ۵ عدد کپسول نیز مجاز است.
زردچوبه ناشتا برای چی خوبه؟
مصرف زردچوبه ناشتا فواید منحصر به فردی برای سلامتی به ارمغان می آورد. از فواید آن میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بهبود جذب کورکومین: برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف زردچوبه ناشتا میتواند به افزایش جذب کورکومین در بدن کمک کند.
- کاهش قند خون: مصرف زردچوبه ناشتا به کاهش قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند.
- کاهش وزن: زردچوبه ناشتا میتواند به کاهش وزن و چربی بدن کمک کند.
عوارض خوردن زردچوبه ناشتا
در حالی که زردچوبه به طور کلی به عنوان یک ادویه و مکمل غذایی امن شناخته میشود، مصرف بیش از حد آن یا مصرف آن در شرایط خاص میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد زردچوبه میتواند منجر به عوارضی مانند حالت تهوع، اسهال، نفخ و سوزش سر دل شود.
- افزایش خطر خونریزی: زردچوبه ممکن است اثر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین را افزایش دهد و خطر خونریزی را افزایش دهد.
- تداخل با داروها: برخی داروها مانند داروهای دیابت، داروهای فشار خون و داروهای شیمی درمانی با زردچوبه تداخل دارند.
- سنگ کیسه صفرا: در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا امکان دارد علائم را بدتر کند.
- مشکلات کبدی: مصرف مقادیر زیاد زردچوبه ممکن است در افراد مبتلا به بیماری کبدی به کبد آسیب برساند.
- حساسیت: برخی افراد امکان دارد به زردچوبه حساسیت داشته باشند و علائمی مانند بثورات پوستی، خارش و تورم را تجربه کنند.
بهترین راهکار مصرف زردچوبه ناشنا
دو روش برای مصرف زردچوبه ناشتا وجود دارد:
- مخلوط کردن زردچوبه با آب ولرم و نوشیدن آن پس از بیدار شدن از خواب
- مصرف کپسول کورکومین
روش اول، عمدتا حجم و خاصیت کمتری از زردچوبه را به شما منتقل میکند. چرا که عمده خواص این گیاه در کورکومینِ موجود در آن است.زردچوبه هم تنها ۶% کورکومین فعال دارد. لذا شایدخواص این گیاه آنطور که باید و شاید به شما منتقل نشود.
علاوه بر این، ممکن است طعم و بوی شدید زردچوبه در ابتدای صبح نیز زیاد دلچسب و دلپذیر نباشد. به همین دلیل، راهکار دوم برای بسیاری از افراد دوست داشتنی تر است.
شما میتوانید روزانه یک عدد کپسول کورکومین پونیک دارو را با یک لیوان آب مصرف کنید. این کپسول، عصاره کورکومین است و خواص آن نسبت به خود ادویه و گیاه زردچوبه، بیش از ۱۰ برابر است. برای خرید این محصول میتوانید از باکس زیر استفاده کنید.
جمع بندی نهایی
خواص زردچوبه ناشتا به شما کمک میکند تا بدنی سالمتر و سرحال تر داشته باشید. دردهای مفصلی خود را بهبود ببخشید و اندامی متناسب پیدا کنید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره بیشتر و خرید عمده کپسول کورکومین میتوانید با شماره تلفن ۰۹۱۳۱۴۷۷۵۳۲ تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول در خصوص مصرف زردچوبه ناشتا
آیا ممکن است مصرف زردچوبه برای گروهی از افراد مضر باشد؟
√ بله. مصرف زردچوبه برای افرادی که به سنگ صفرا یا انسداد مجاری صفراوی مبتلا هستند و همچنین به زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود. البته این عدم توصیه، برای مصرف زردچوبه ناشتا، قرص و در مقادیر زیاد است و مصرف آن به شکل ادویه مشکلی را برای شما به وجود نخواهد آورد.
آیا میتوانم در ابتدای صبح، زردچوبه را پس از مخلوط کردن با شیر بخورم؟
√ بله. شما میتوانید از ترکیب شیر و زردچوبه نیز استفاده نمایید.
آیا کپسول آشوگاندا نیز در موسسه موجود است؟
سلام خیر
سلام ببخشید. خدمتتان برسانم که من زرجوبه را با فلفل سیاه وآبلیمو وسیاه دانه صبح ناشتا میخورم. بسیارخوب جواب داده
میشه زردچوبه و زنجبیل و دارچین و دانه چیا و تخم شربتی رو با آب ولرم و لیمو و عرق شاهتره میکس بخوریم