کبد چرب, کورکومین

ارتباط خارش پوست و کبد چرب

خارش پوست نگران کننده

پوست نوعی مانع برای محافظت کردن از اعضای داخلی بدن است. در واقع، پوست با کمک سلول‌های ویژه، سیستم ایمنی بدن را از ویروس‌ها، باکتری‌ها و دیگر تهدیدات پنهان حفظ می‌کند. اگر سلول‌های پوست هر نوع ماده مشکوکی را تشخیص دهند، یک واکنش ایجاد می‌کنند که باعث التهاب ناحیه مورد نظر می‌شود. این التهاب می‌تواند منجر به خارش پوست شما شود.

خارش پوست، حس ناخوشایندی در پوست است که شما را به خراشیدن و خاراندن پوست خود تحریک می‌کند. اما آیا خارش‌های پوستی همیشه سطحی و جزئی هستند؟ چه زمانی باید نگران این خارش‌ها باشیم؟ آیا خارش پوست می‌تواند نشانه بیماری بزرگ‌تری مانند کبد چرب یا نارسایی کلیه باشد؟ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا شما را انواع خارش‌های پوستی سطحی و خطرناک آشنا کنیم.

خارش پوستی به دلیل بیماری کلیوی

خارش پوستی چیست؟

پونیک دارو می‌گوید: خارش پوست، احساسی آزاردهنده در بدن افراد است که شما را وادار به خاراندن پوست می‌کند. این احساس حتی در مواقعی تبدیل به درد هم می‌شود. خارش اغلب موضعی است. یعنی شما در یک ناحیه از بدنتان احساس خارش می‌کنید. اما گاهی نیز در تمام بدن حس می‌شود. همچنین گاهی همراه با خارش راش‌های پوستی یا کهیر نیز دیده می‌شود. خارش ممکن است به حدی شدید باشد که خواب شب شما را مختل کند. علل خارش ممکن است مهم نبوده اما گاهی نیز به دنبال بیماری‌های جدی ایجاد می‌شود.

دلایل خارش پوست کدام است؟

بهترین اقدام برای درمان خارش پوست، پیدا کردن دلیل به وجود آمدن آن است. اگر به خارش پوستی دچار شده و از آن کلافه شده‌اید، به دنبال یافتن دلیل خارش‌های پوستی خود در یکی از گزینه‌های زیر باشید. در این قسمت، ما انواع خارش‌های پوستی را به دو بخش بیرونی و درونی تقسیم کرده ایم.

خارش پوستی بیرونی

این نوع از خارش‌ها، به دلیل وجود التهابات پوستی بیرون از بدن شما به وجود آمده است. در ادامه شما را با انواع این التهابات آشنا خواهیم کرد.

اگزما

در باور عموم مردم، هر التهابی که باعث خارش و قرمزی پوست شود اگزما نام دارد. اما در تعاریف علم پزشکی، به تمام انواع حساسیت‌های پوستی اگزما گفته می‌شود. اگزما خطرناک نیست اما در موارد شدیدتر، می‌تواند روند طبیعی زندگی فرد مبتلا را مختل کند. این بیماری مسری نیست .

اگزما، خارش پوست، خاریدن پوست، دلیل خارش پوست

نشانه‌های اگزما
  • خارش
  • سوزش
  • خشکی پوست
  • پوسته پوسته شدن پوست
  • التهاب
  • قرمزی پوست
  • ایجاد ضایعات پوستی
  • تاول

علت بیماری اگزما به طور قطع معلوم نیست؛ ولی معمولا افرادی که آلرژی دارند نشانه‌های بیشتری از اگزما خواهند داشت. نشانه‌های اگزما در بزرگ‌سالان بیشتر در نواحی گردن، پشت زانوها، آرنج، کف دست، کف پا و صورت دیده می‌شود.

عوارض ناشی از اگزمای بزرگ‌سالان، خشک شدن شدید پوست و پوسته‌پوسته شدن آن است. گاهی به علت عدم درمان به‌ موقع و یا خشکی و خارش شدید پوست، زخم‌هایی هم در بدن به وجود می‌آیند. این زخم‌ها در برخی اوقات به زخم‌های بزرگ و عفونی تبدیل می‌شوند.

حساسیت پوستی

حساسیت پوستی یکی دیگر از انواع آلرژی (حساسیت) است که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند. متخصصان پوست بر این باورند که استفاده از جواهرات و زیورآلات فلزی و عطر می‌تواند عامل به وجود آمدن حساسیت‌های پوستی شود.

برای مثال زمانی که بدن با یک ماده‌ی آلرژی‌زا تماس پیدا می‌کند التهابات پوستی‌ رخ می‌دهد. برخی دیگر از افراد، به دلیل حضور در محل‌هایی که گرده گل خاصی در آن وجود دارد دچار حساسیت پوستی می‌شوند.

گروه دیگری نیز دچار حساسیت‌های فصلی هستند و با تغییر فصل درگیر خارش‌های پوستی می‌شوند. معمولا آلرژی پوستی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن شما نسبت به تهدیدی که به طور معمول برای بدن شما بی خطر است، واکنش نشان دهد.

عفونت‌های قارچی

پونیک دارو می‌گوید: یکی از جدی‌ترین بیماری‌های پوستی که امروزه گریبان‌گیر بسیاری از افراد سراسر دنیا شده است، بیماری قارچ پوستی است. قارچ پوست نوعی بیماری عفونتی بسیار مسری است و به سرعت با تماس فرد دیگری منتقل می‌شود. در بعضی موارد شما ممکن است بیماری قارچی را از حیوانات عفونی یا خاک آلوده یا سطوح بگیرید.

قارچ پوستی ، عفونت قارچی

قارچ‌ها میکروارگانیسم‌هایی هستند که در همه جا، هم در فضاهای سرپوشیده و هم در فضاهای باز، وجود دارند. گونه‌های متعددی از قارچ‌ها می‌توانند سال‌ها روی پوست زندگی کنند، بدون آنکه هیچ مشکلی را ایجاد کنند. با این حال گاهی اوقات عوامل معینی باعث می‌شود که قارچ‌ها بیش از حد تکثیر شوند یا تغییر کنند و در نتیجه عفونت قارچی پوست بروز یابد.

انواع عفونت‌های قارچی:

  • پای ورزشکار
  • خارش میان پاها
  • کرم حلقوی
  • عفونت مخمر
  • عفونت قارچی ناخن

حساسیت دارویی

آلرژی دارویی عکس‌العمل نامناسب سیستم ایمنی بدن به یک داروی خاص است. این دارو می‌تواند شیمیایی و یا گیاهی باشد. شایع‌ترین علائم حساسیت‌های پوستی دارویی، قرمزی پوست، خارش شدید، جوش‌های برآمده و کهیر است.

مصرف خودسرانه دارو یا حتی گیاهان دارویی می‌تواند باعث این حساسیت شود. در صورت بروز نشانه‌هایی از حساسیت به یک دارو باید به سرعت با پزشک متخصص خود در مورد دارویی که مصرف کردید صحبت کنید. زیرا در مواقعی ممکن است این حساسیت‌های پوستی نشانه‌ای شوک دارویی بزرگ تری (به نام شوک آنافیلاکسی) باشد.

بیشترین سطح حساسیت به داروها در گروه آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد قارچ و مسکن‌های حاوی مخدر اتفاق می‌افتد.

حساسیت دارویی پوستی

خارش پوستی درونی

این نوع از خارش‌ها به دلیل وجود بیماری در درون بدن انسان به وجود می‌آید. در ادامه شما را با این نوع از خارش‌های پوستی آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله با پونیک دارو همراه باشید.

بیماری کلیوی

یکی از مهم‌ترین ارگان‌های داخلی بدن انسان کلیه‌ها می‌باشند که نقش بسیار مهمی در انجام فعالیت‌ها و امور بدن را دارند. مهم‌ترین وظیفه کلیه برقراری تعادل بدن است. یعنی کلیه، فعالیت‌های مختلفی از جمله دفع ادرار، تولید هورمون‌ و تنظیم تولید گلبول‌های قرمز را انجام میدهد.

از دیگر وظایف کلیه‌ها در بدن میتوان به تصفیه و پاکسازی خون، تنظیم فشار خون، حفاظت از سلامت استخوان نیز اشاره کرد. در صورت بروز مشکل در هر یک از بخش‌های گفته شده، ممکن است بیماری‌های کلیوی گریبانگیر شما شده باشد! در صورت ابتلا به نارسایی کلیه و تشدید این بیماری، نشانه‌هایی در بدن نمایان خواهد شد. یکی از این نشانه‌ها، به وجود آمدن خارش‌های پوستی است.

خارش پوست نگران کننده

البته نشانه‌های پوستی در نارسایی كلیه تنها در موارد پیشرفته‌ی بیماری دیده می‌شود. كوچك شدن اندازه غدد عرق در این بیماران ممكن است در ایجاد این مشکل دخالت داشته باشد. اكثر بیمارانی كه مبتلا به نارسایی كلیه می‌باشند، احساس خارش آزاردهنده‌ای را در بعضی از مراحل پیشرفت بیماری خود تجربه می‌كنند.

در بعضی از بیماران، دیالیز باعث بهبودی خارش می‌شود، در حالی كه در بعضی دیگر ممكن است دیالیز سبب شروع خارش گردد. تقریبا ۸۰ درصد بیمارانی كه دیالیز می‌شوند خارش دارند.

خارش پوست و کبد چرب

پونیک دارو می‌گوید: خارش پوست بدن و کبد می‌توانند ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته باشند. احساس خارش یکی از عوارض بیماری کبد چرب است. با این حال‌ همه افراد مبتلا به بیماری یا مشکلات کبدی، خارش کبدی را تجربه نمی‌کنند.

اگر گاها دچار احساس خارش می‌شوید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. ولی در صورتی که احساس خارش به صورت مداوم باشد، به طوری که حتی در طول خواب شما را اذیت کند و خواب شما را دچار اختلال کند، می‌تواند هشداری برای سلامتی شما باشد. در این صورت حتما باید برای درمان مشکلتان با یک پزشک مشورت کنید.

در صورتی که مشکل کبدی شما (مانند کبد چرب) توسط پزشک تایید شد، میتواند خارش پوستی خود را یکی از نشانه‌های بیماری کبدی خود بدانید. خارش نشات گرفته از بیماری کبد، معمولاً در قسمت ران، کف دست و پهلوها بیشتر است.

خارش پوست و کبد چرب

خارش کبدی چیست؟

یکی از وظایف کبد این است که مواد موجود در بدن را تجزیه کند. در صورتی که نتواند این کار را انجام دهد عضوی که بعد از کبد قرار گرفته، شروع به کار می‌کند و این مسئولیت را به عهده می‌گیرد. این عضو تلاش می کند تا از این طریق نمک را از روی پوست دفع کند و همین باعث ایجاد خارش می‌شود. معمولاً هنگام شب و با افزایش دمای هوا و گرما، در طول چرخه قاعدگی، هورمون تراپی، بارداری و دفع مدفوع افزایش پیدا می کند.

در موارد دیگری، میتوان یکی از علت‌های خارش پوست را، وجود صفرا در خون دانست. وجود صفرا در خون همچنین ممکن است به علت تخریب و آسیب دیدگی در کبد باشد. هنگامی که مجرای صفرا مسدود شود، صفرا به جریان خون راه پیدا می‌کند.

بنابراین این ماده زیر پوست ذخیره شده و سبب خارش پوست می‌شود. در نتیجه خارش پوست و کبد چرب با هم در ارتباط هستند. البته افزایش حجم صفرا در خون باعث تلخی دهان به دلیل کبد چرب هم می‌شود که ما در مقاله‌ی دیگری به توضیح آن پرداخته‌ایم.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره از متخصصان پونیک دارو، از بخش ارتباط با پونیک استفاده کنید. همچنین، مطالعه مقالات درمان کبد چرب، درمان کبد چرب گرید ۲ و تفاوت کبد چرب و کبد گرم هم برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص کاربردی است.

خارش کبدی نی نی سایت

بسیاری از مادرانی که در سایت معروف نی نی سایت به اعلام مشکلات خود و راهکارهای رفع آن پرداختند، یکی از دلایل خارش پوست خود را ابتلا به بیماری کبد چرب معرفی کردند. یکی از این مادران در پستی، خبر از ابتلای خود به کبد چرب زنان را با داستان زیر تعریف کرده است:

من تقریبا ۶ ماه بود که خارش شدید و مداوم داشتم. چند بار به دکتر پوست مراجعه کردم اما هر بار بهم داروهای پوستی و کرم و پماد می‌دادند. اما مشکلم برطرف نمی‌شد. آخرین بار متخصص پوست برام آزمایش خون و سونوگرافی کبد نوشت.

از اونجایی که لاغرم و اصلا فکر نمی‌کردم ممکنه کبدم چرب باشه، سونوگرافی رو انجام ندادم و فقط آزمایش خون دادم. توی آزمایش خون گویا آزمایش آنزیم‌های کبدی هم بود که مشخص شد سطح آنزیم‌ها بالاست. دیگه بعدش مجبور شدم سونوگرافی کبد هم انجام بدم و متوجه شدم که کبدم چربه. بعد از اون مشغول درمان کبد چرب با ورزش و رژیم غذایی شدم و خارش پوستم هم به مرور زمان کمتر شد.

درمان قطعی خارش پوستی ناشی از کبد چرب با کورکومین

کورکومین پونیک دارو مناسب برای درمان کبد چرب، پاکسازی کبد پونیک، داروی کبد چرب، عصاره زردچوبه

با وارد شدن کورکومین در بدن تاثیرات شگفت‌انگیز زیادی به وجود خواهد آمد. کورکومین می‌تواند به فرآیند سم زدایی کبد سرعت قابل توجهی ببخشد. همین‌طور قادر خواهد بود عملکرد کبد را بهبود ببخشد. چنان‌چه به پایین آوردن درجه کبدچرب غیرالکلی تمایل دارید و یا قصد دارید به مدیریت و کنترل چربی کبد اقدام کنید، می‌توانید از این داروی شفابخش بهره بگیرید.

یکی دیگر از تاثیرات بسیار اساسی داروی کورکومین برای پاکسازی کبد، پاکسازی کلسترول اضافی در بدن مصرف کننده می‌باشد. با این سری اقدامات رسوباتی که در کبد مصرف کننده جمع شده‌اند، بسیار زیاد کاهش پیدا می‌کند. این دارو همچنین به کاهش قابل توجه التهابات کبدی هم یاری می‌رساند.

در صورتی که کورکومین و خواص آن را نمیشناسید، به این مقاله مراجعه کنید:

این مقاله را از دست ندهید: کورکومین و تاثیر شگفت انگیز آن در درمان کبد چرب

3 دیدگاه در “ارتباط خارش پوست و کبد چرب

  1. علی گفت:

    من مدام خارش دارم مخصوصا روی کمرم

  2. مهدی گفت:

    سلام
    مادر من مشکل کبدی داره و به شدت بدنش خارش داره. پزشک هم میگه دارو و درمانی نداره.
    در صورت امکان راهنمایی کنید

    1. Ponikdetoxadmin گفت:

      سلام
      ما بارها توی مقاله هامون به این موضوع اشاره کردیم که راهکار درمان کبد چرب، در درجه ی اول کاهش وزن و در درجه ی دوم تغییر رژیم غذایی هستش.
      اما در این مسیر، استفاده از بعضی “مکمل ها” و نه دارو ها ، به سرعت بخشیدن به این روال کمک میکنه
      بهترین کار اینه که مادرتون رو پیش یک متخصص تغذیه ببرید تا براشون یک رژیم کاهش وزن و ورزشی بنویسه. در این مسیر، میتونند روزانه ۳ تا قرص کورکومین هم استفاده کنند که آنزیم های کبدیشون تنظیم یشه
      امیدواریم که هر چه زودتر سلامتیشون رو به دست بیارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *