رپورتاژ

استنشاق دارو با استفاده از نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز چگونه است؟

استنشاق دارو

نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

نبولایزروسیله ایاست که در برخی از دستگاه‌های اکسیژن ساز استفاده می‌شود.نبولایزر که دارو را در حالت مایع در هوا پخش می کند (آئروسل) و مستقیماً وارد دستگاه تنفسی می شود، بسیار کاربردی است زیرا بخور دارو سریعتر جذب می شود.

عملکرد نبولایزر چگونه است؟

عملکرد نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز به این شکل است که داروها یا مواد مایع مورد نیاز برای درمان بیماران، مثلاً آنتی‌بیوتیک‌ها، برونکودیلاتورها یا محلول‌های نمکی،به داخل یک مخزن خاص در نبولایزر قرار می‌گیرند. سپس اکسیژن از دستگاه اکسیژن ساز به این مخزن رسیده و از طریق یک فرآیند نبولایزاسیون، مواد مایع تبدیل به یک بخار دارویی می‌شوند.

این بخار دارویی سپس از طریق ماسک، لوله یا بینی به بیمار ارسال می‌شود. با تنفس این بخار، بیماران می‌توانند به طور موثر دارو را دریافت کرده و علاوه بر این، کمک به رطوبت بخشیدن به راه‌های هوایی بیمار نیز می‌کند.

در مجموع، نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز یک ابزار مهم برای ارائه درمان‌های تنفسی موثر به بیماران است که به دلیل مشکلات تنفسی، نمی‌توانند داروها را به صورت معمولی مصرف کنند.

دستگاه نبولایزر چه کاربردی دارد؟

نبولیزاسیون روشی است که به مبارزه با شایع ترین علائم عفونت های تنفسی در بزرگسالان و کودکان کمک می کند. آبریزش بینی و سرفه ممکن است به لطف استفاده از یک آماده سازی مناسب نبولیزاسیون و خود دستگاهی که دارو را مستقیماً به دستگاه تنفسی اسپری می کند، کمتر دردسرساز شود.

همچنین استفاده از نبولیزاسیون برای پاکسازی سیستم تنفسی، به ویژه در فصل زمستان که در معرض گرد و غبار بیشتری در هوا هستیم، بسیار عالی است. با این حال، بیشتر ما فقط زمانی که بیماری برایمان دردناک باشد، به خصوص زمانی که به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مبتلا می‌شویم، شروع به استنشاق می‌کنیم.

انواع استنشاق ها کدامند؟

  • استنشاق برای آبریزش بینی: غشاهای مخاطی را مرطوب کرده و به پاکسازی بینی کمک می کند.
  • استنشاق سرفه: ترشحات باقی مانده را رقیق کرده و تخلیه آن ها را تسهیل می کند.
  • استنشاق سینوسی: به پاکسازی دستگاه تنفسی و تسهیل تنفس کمک می کنند.

استنشاق ها را می توان به طور مساوی در بیماری های حنجره و اختلالات صوتی مورد استفاده قرار داد، زیرا به لطف اثر مرطوب کننده، ما بسیار سریعتر به اثر شفابخش و بازسازی خواهیم رسید.

چه بیمارانی نیازمند استفاده نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز می باشند؟

بیمارانی که به نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارند، عموماً افرادی می باشند که دارای مشکلات تنفسی شدیدی هستند و نیاز به دریافت داروهایی مانند برونکودیلاتورها یا کورتیکواستروئیدها دارند. این داروها به صورت مایع به نبولایزر اضافه می‌شوند و سپس توسط دستگاه به شکل مه تبدیل شده و بیمار از طریق تنفس آن را دریافت می‌کند.

افرادی که ممکن است به نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز نیاز داشته باشند شامل:

  1. بیماران مبتلا به آسم و برونشیت مزمن که داروهایی مانند برونکودیلاتورها و کورتیکواستروئیدها را نیاز دارند.
  2. بیمارانی که دچار عفونت‌های تنفسی شدیدی مانند آنفولانزا یا عفونت‌های ریه‌ای هستند و نیاز به آنتی‌بیوتیک ها دارند.
  3. بیمارانی که دچار انسداد راه‌های هوایی هستند و نیاز به تسهیل در نفس کشیدن دارند.
  4. بیمارانی که نیاز به درمان تسکینی دارند مانند درمان درد یا از بین بردن خون در راه‌های تنفسی.

در هر صورت، تشخیص و تجویز داروها توسط پزشک معالج برای هر بیمار به صورت اختصاصی صورت می‌گیرد و نیاز به استفاده از نبولایزر بر اساس شرایط و نیازهای بیمار مشخص می‌شود.

نبولیزاسیون در برخی دیگر از بیماری های تنفسی انجام می شود، از جمله:

  • آسم
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • التهاب ریه ها، برونش ها و برونشیل ها
  • فیبروز سیستیک
  • عفونت های تنفسی
  • بیماری های آلرژیک

چه داروهایی را می توان در نبولایزر استنشاق کرد؟

  • گشادکننده های برونش کوتاه اثر
  • برونکودیلاتورهای طولانی اثر
  • کورتیکواستروئیدهای استنشاقی
  • داروهای ترکیبی
  • تثبیت کننده های ماست سل

نحوه استفاده از نبولایزر دستگاه اکسیژن ساز

مهم است که ابتدا دستورالعمل های ارائه شده توسط سازنده با نبولایزر را بخوانید. اطلاعات زیادی در آنجا وجود دارد، از جمله:

نحوه مونتاژ صحیح تجهیزات، محل قرار دادن مایعی که می خواهیم استنشاق کنیم یا نحوه تمیز کردن دستگاه. هنگام انجام این روش، به یاد داشته باشید که فردی که استنشاق می شود باید حالت نشسته داشته باشد.

وقتی همه قطعات به هم وصل شدند مقدار مناسبی از دارو را در ظرفی به نام نبولایزر می ریزیم.

 سپس ماسک را روی صورت خود می گذاریم یا دهانی را وصل می کنیم و کمپرسور را روشن می کنیم. در طی فرآیند نبولیزاسیون، مایع آماده شده به یک غبار تبدیل می شود که مستقیماً وارد سیستم تنفسی می شود.

این درمان زمانی که فرد تنفس عمیق از طریق دهان نفس می کشد، نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. مدت زمان استنشاق به مقدار مایع ریخته شده بستگی دارد، اما زمانی که مه دیگر قابل مشاهده نباشد، فرآیند تکمیل شده در نظر گرفته می شود.

پس از اتمام نبولیزاسیون، به یاد داشته باشید که صورت خود و دهان خود را با آب بشویید.

 علاوه بر این، می توانید فردی را که در حال تنفس است به پشت ضربه بزنید. این کار را از پایین شروع می کنیم و به سمت سر حرکت می کنیم.

این فعالیت اضافی به تخلیه بهتر ترشحات باقیمانده کمک می کند. پس از درمان، تجهیزات باید شسته و خشک شده تا برای استفاده مجدد آماده شوند.

آیا تمامی دستگاه های اکسیژن ساز دارای نبولایزر می باشند؟

خیر، تمامی دستگاه‌های اکسیژن ساز نبولایزر ندارند. دستگاه‌های اکسیژن ساز ممکن است به صورت مختلفی طراحی شوند و ویژگی‌های متفاوتی داشته باشند. نبولایزر یک دستگاه پزشکی است که از طریق آن داروها را به شکل مایع تبدیل و به صورت مه دمیده و به بیمار ارسال می‌کند تا بتواند با تنفس آن داروها را دریافت کند. بنابراین، در دستگاه‌های اکسیژن ساز، وجود نبولایزر به ویژه بسته به نیاز بیمار، توسط تولید کننده مشخص می‌شود و تمامی دستگاه‌های اکسیژن ساز این قابلیت را ندارند.

آیا دستگاه نبولایزر همان دستگاه اکسیژن ساز است؟

نبولایزر دارو را به شکل یک غبار بخار به ریه ها می رساند، در حالی که دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن پزشکی را از هوای اطراف استخراج کرده و به ریه ها می رساند. به بیماران با استفاده از نبولایزر اکسیژن داده نمی شود و داروها با استفاده از غلیظ کننده اکسیژن تجویز نمی شوند. بهتر است بدانید مجموعه معتبر تندیس آنلاین دارای خدمات اجاره دستگاه اکسیژن ساز خارجی با کیفیت به همراه نبولایزر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *