بره موم, ژل رویال, سبک زندگی, گوارش

بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

رژیم غذایی سندرم روده

سندرم روده تحریک پذیر یکی از اختلالات شایعی است که بسیاری از افراد جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. مبتلایان به این بیماری، باید رژیم غذایی مخصوصی را رعایت کنند تا بیماریشان تشدید پیدا نکند. این مقاله از وب سایت پونیک دارو، فرصت مناسبی برای پرداختن به موضوع بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر است. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

محصولات سلامتی پونیک دارو، خرید مکمل های طبیعی و غیر شیمیایی

سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS، اختلالی مزمن در عملکرد روده است که با علائمی مانند درد شکم، نفخ، اسهال و یبوست همراه است. این بیماری، روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد و معمولا به دلایلی مانند مشکلات روانی (استرس، ناراحتی اعصاب) یا عفونت‌های روده به وجود می‌آید.

پزشکان اولین شرط درمان این بیماری را تعییر در رژیم غذایی و سبک زندگی فرد معرفی می‌کنند. اکثر متخصصان داخلی و گوارش معتقدند که رعایت یک رژیم غذایی مخصوص تاثیر به سزایی در درمان این بیماری دارد.

به همین دلیل، ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله، بهترین خوراکی‌ها و مواد غذایی مفید برای درمان این بیماری را به شما معرفی کنیم.

بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

پیش از هر چیز بهتر است تا با اصلی‌ترین ویژگی‌های رژیم غذایی سندرم روده تحریک پذیر آشنا شوید. به طور کلی، این رژیم باید چند ویژگی اصلی را در بر داشته باشد:

  • فیبر بالا داشته باشد: فیبر به نرم شدن مدفوع و دفع آسان‌تر آن کمک می‌کند. رژیم غذایی شما باید حاوی مقادیر زیادی فیبر (میوه و سبزیجات) باشد.
  • خوراکی‌های نفاخ کمی داشته باشد: حبوبات و سایر خوراکی‌های نفاخ منجر به تشدید این بیماری خواهند شد. لذا بهتر است از اضافه کردن این مواد غذایی به رژیم غذایی خود صرف نظر کنید.
  • مکمل‌های پروبیوتیک داشته باشد: مکمل‌های پروبیوتیک (مانند ماست و پنیر پروبیوتیک) یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که باید در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد.
  • رژیم شما باید منظم باشد: وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های منظم به تنظیم حرکات روده و پیشگیری از علائم IBS کمک می‌کند.
  • آب کافی داشته باشد: نوشیدن آب کافی به دفع مواد زائد از بدن و بهبود عملکرد روده کمک می‌کند.

رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

خوراکی‌های مفید برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

  • میوه‌ها: موز، سیب بدون پوست، هلو، زردآلو، توت فرنگی، تمشک، گیلاس
  • سبزیجات: کدو، اسفناج، کاهو، هویج، سیب‌زمینی، لوبیا سبز، مارچوبه
  • غلات کامل: برنج قهوه‌ای، نان جو، نان سبوس‌دار
  • گوشت: مرغ، ماهی
  • لبنیات: ماست کم‌چرب، پنیر کم‌چرب
  • آجیل و دانه‌ها: بادام، گردو، تخمه کدو
  • روغن‌ها: روغن زیتون، روغن کانولا
  • مکمل‌های طبیعی: عسل، ژل رویال، بره موم

خوراکی‌های مفید برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

چرا میوه‌ها در این رژیم اهمیت زیادی دارند؟

میوه‌ها در رژیم غذایی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) اهمیت زیادی دارند. زیرا منبعی غنی از فیبر هستند و به دفع راحت‌تر مدفوع کمک می‌کنند. علاوه بر این، میوه‌ها غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین C، پتاسیم و منیزیم هستند. این ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت عمومی بدن و عملکرد روده ضروری هستند.

اما این‌ها تنها خواص میوه‌ها در بیماری سندرم روده تحریک پذیر نیست! شاید برای شما جالب باشد که بدانید میوه‌ها منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و در نتیجه، کاهش علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر کمک کنند.

به جز این‌ها، فراموش نکنید که میوه‌ها خوراکی‌هایی دوست داشتنی، متنوع و نسبتا کم کالری هستند و علاوه بر جلوگیری از یکنواخت شدن رژیم غذایی شما، رژیمتان را شیرین و جذاب می‌کنند.

فراموش نکنید که مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر، سیستم گوارش حساس‌تری نسبت به سایر افراد دارند. لذا بهتر است میوه‌ها را با پوست نخورند و آن‌ها را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنند تا مشکلی برایشان به وجود نیاید.

خوراکی‌های مضر برای مبتلایان به IBS

  • غذاهای چرب: فست فود‌ها، سرخ کردنی‌ها و سایر مواد غذایی فراوری شده برای بیماری شما مضر هستند و به تشدید آن منجر می‌شوند.
  • غذاهای تند: غذاهای تند می‌توانند باعث تحریک روده و تشدید علائم بیماری شما شوند.
  • کافئین: مصرف قهوه و شکلات (و سایر انواع کافئین) بیماری شما را بدتر می‌کند. تا حد امکان مصرف آن‌ها را کاهش دهید.
  • الکل: الکل یکی از بدترین نوشیدنی‌هایی است که آسیب‌های جبران ناپذیری به سیستم گوارش شما وارد می‌کند. در صورت ابتلا به بیماری سندرم روده تحریک پذیر، مصرف الکل را فورا قطع کنید.
  • محرک‌ها: محرک‌هایی مانند نیکوتین (سیگار و قلیان) می‌توانند باعث تحریک روده و تشدید علائم IBS شوند.

رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

۷ نکته مهم در رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

  1. یک دفترچه یادداشت غذایی داشته باشید تا بتوانید غذاهایی که باعث تشدید علائم بیماری شما می‌شوند را شناسایی کنید.
  2. غذاهای جدید را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بتوانید واکنش بدن خود را به آن‌ها مشاهده کنید.
  3. در صورت مشاهده علائم پس از مصرف یک خوراکی خاص، مصرف غذاهایی که باعث این علائم می‌شوند را متوقف کنید.
  4. روزانه ۸ لیوان آب بنوشید و سعی کنید مرتبا به دستشویی بروید.
  5. نوشابه‌های گازدار موجب تحریک بیماری شما می‌شوند. از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.
  6. ورزش کردن در کنار رعایت رژیم غذایی، تاثیر بسیار خوبی در درمان بیماری شما دارد. ورزش را فراموش نکنید.
  7. با انجام تمرینات ذهنی مانند مدیتیشن، استرس را از خود دور کنید تا نتیجه بهترین را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

نمونه رژیم غذایی برای مبتلایان به IBS

جدول زیر، یک نمونه رژیم غذایی برای مبتلایان به این بیماری است. توجه داشته باشید که این رژیم باید با توجه به شرایط شما و شدت بیماری شخصی سازی شود. لذا اولویت اول، این است که یک متخصص تغذیه رژیم مخصوص شما را برایتان بنویسد.

روز صبحانه میان وعده اول ناهار میان وعده دوم شام
روز اول نان سبوس دار، پنیر بدون لاکتوز (ترجیحا پنیر پروبیوتیک)، گردو یک مشت مغز بادام یا پسته سالاد مرغ با سس کم‌چرب و برنج قهوه‌ای ماست کم‌چرب یا ماست پروبیوتیک ماهی کبابی با سبزیجات بخارپز مانند کدو و هویج و سیب‌زمینی پخته
روز دوم نان سنگک، کره بادام زمینی، موز، شیرکم چرب ۲ واحد میوه سوپ مرغ با نان تست بدون گلوتن ۲ قاشق شربت ژل رویال خوراک لوبیا با نان سبوس‌دار
روز سوم نان تست جو، جو دوسر با قهوه بدون کافئین یک عدد تخم‌مرغ آب‌پز سالاد تن ماهی با سس کم‌چرب و نان تست بدون گلوتن یک مشت کشمش یا انجیر مرغ کبابی با سیب‌زمینی پخته و سبزیجات بخارپز
روز چهارم املت با اسفناج و پنیر کم‌چرب
چای یا قهوه بدون کافئین
یک عدد ماست کم‌چرب ساندویچ بوقلمون با نان سبوس‌دار و سس کم‌چرب و  سالاد ۲ واحد میوه خوراک عدس با نان سبوس‌دار

جمع بندی نهایی

رعایت یک رژیم غذایی مفید و متناسب با بیماری شما، نقش به سزایی در بهبودیتان خواهد داشت. اگر دوست دارید تا هر چه سریع تر از شر بیماری سندرم روده تحریک پذیر خود خلاص شوید، بهتر است این مقاله را مطالعه کنید و بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر را به کار بگیرید.

سوالات متداول در خصوص بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

چگونه می‌توانم یک رژیم غذایی مناسب برای IBS را پیدا کنم؟

با یک متخصص تغذیه یا گوارش مشورت کنید تا یک رژیم غذایی مناسب برای شما تدوین کنند. همچنین، بهتر است در یک جدول، تمام خوراکی هایی که در طول روز مصرف می‌کنید را یادداشت کنید تا غذاهایی که علائم بیماری شما را تحریک می‌کنند بشناسید.

آیا داروهایی برای IBS وجود دارد؟

بله، این داروها می‌توانند به تسکین علائمی مانند درد، اسهال و یبوست کمک کنند. با این حال، این داروها فقط علائم را بهبود میدند و خود بیماری را درمان نمی‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *