جینسینگ, ناباروی

جینسینگ در بارداری مفید است یا مضر؟

جینسینگ برای بارداری

بارداری، یک دوره مهم و بی‌نظیر در زندگی زنان است که در طول این دوره، تاثیر خوراکی‌ها و مکمل‌های مصرفی توسط مادر اهمیت بسیار زیادی پیدا خواهد کرد. این مقاله از پونیک دارو، فرص مناسبی است برای بررسی فواید و مضرات جینسینگ در بارداری.

ما قصد داریم تا در این مقاله، به چند پرسش اساسی در خصوص این گیاه پاسخ دهیم. به همین دلیل، محتوای خود را به سه بخش مصرف جینسینگ پیش از بارداری، مصرف جینسینگ در دوران بارداری و مصرف جینسینگ در دوران شیردهی تقسیم خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خرید کپسول جینسینگ پونیک دارو، خرید کپسول جینسنگ

بررسی تاثیر مصرف جینسینگ در دوران بارداری

گیاه جینسینگ، یکی از گیاهان دارویی ارزشمند است که در سنت‌های درمانی مختلف، به ویژه در طب سنتی چین، به عنوان یک عصاره قدرتمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه، دارای ترکیبات فعالی است که می‌تواند تأثیرات مفیدی بر بدن افراد داشته باشد.

اما از سویی دیگر، بارداری دوران بسیار حساسی است و تغذیه مناسب و متعادل در این بازه زمانی اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا نیاز به دریافت مواد غذایی مفید توسط شما و جنین در این دوره افزایش می‌یابد. تغذیه صحیح در بارداری برای رشد سالم جنین، حفظ سلامت مادر و پیشگیری از مشکلاتی مانند کم خونی، دیابت بارداری و سایر بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت است.

اما آیا مصرف جینسینگ به عنوان یک مکمل غذایی تقویتی و مفید در این دوران توصیه می‌شود؟ آیا منعی برای مصرف جینسینگ در بارداری وجود ندارد؟

مصرف جینسینگ قبل از بارداری

تحقیقات کمی در مورد اثر جینسنگ در بارداری وجود دارد. چرا که هرگاه صحبت از تحقیق کردن روی یک مادر و جنینی که در شکم دارد می‌شود، تحقیقات با احتیاط بسیار زیادی صورت می‌گیرد. در خصوص مصرف جینسینگ در دوران بارداری هم همین محدودیت‌ها وجود دارد.

بررسی خواص و تاثیر جینسینگ برای بارداری

اگر چه نوشته‌های زیادی در خصوص خواص جینسینگ برای باردار شدن وجود دارد، اما متاسفانه تیم تحریریه پونیک دارو، هیچ منبع موثقی از نوشته‌های علمی در این زمینه پیدا نکرد. به نظر می‌رسد که بیشتر این نوشته‌ها، یا بدون پشتوانه علمی و صرفا مطالب تبلیغاتی هستند و یا راهکارهای تجربی افراد به یکدیگر!

تنها دو واقعیت علمی و ثابت شده در خصوص خواص جینسینگ برای باردار شدن وجود دارد:

  1.  جلوگیری از ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
  2. بهبود کیفیت تخمک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یک اختلال هورمونی است که بر روی سیستم تولید تخمک در بدن زنان تأثیر می‌گذارد. در PCOS، تولید و تخمک‌گذاری صحیح تخمک‌ها ناقص است و در تخمدان‌ها کیست‌های کوچک به وجود می‌آید. این وضعیت می‌تواند تأثیرات متعددی بر روی باروری زنان داشته باشد و باعث مشکلات در بارداری می‌شود.

این گیاه یا کپسول آن با جلوگیری و بهبود فرد مبتلا به این سندرم، به بارداری موفقیت آمیز او و همچنین، بالا بردن کیفیت تخمک کمک خواهد کرد. شما می‌توانید مقالات “خواص جینسینگ برای زنان” و “خواص جینسینگ برای تقویت اسپرم” را در صفحات مربوط مطالعه نمایید.

کیا با جینسینگ باردار شدن؟

یکی از پرتکرارترین جستجوها در اینترنت در همین زمینه است! بسیاری از افراد به دنبال سایر زنانی می‌گردند که توانستند با استفاده از گیاه یا کپسول جینسینگ باردار شوند. شما می‌توانید تجربه خود را در این زمینه در قسمت کامنت‌ها (نظرات) اعلام کنید تا سایر افراد نیز از توصیه‌های شما بهره‌مند شوند.

کیا با جینسینگ باردار شدند؟

مصرف جینسینگ در طول بارداری

همانطور که در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم، داده‌های محدودی در مورد اثرات جینسنگ در دوران بارداری و تاثیر آن بر سلامت جنین و مادر وجود دارد. به همین دلیل، اختلاف نظر‌ها نیز در این زمینه زیاد است.

اما نتایج آزمایشگاهی که روی موش‌ها و سایر پستانداران صورت گرفته است، نتایج خوبی از مصرف جینسینگ در دوران بارداری نشان نمی‌دهد. به نظر می‌رسد که مصرف مقادیر بالای این گیاه در دوران بارداری به سلامتی مادر و جنینی که در شکم دارد آسیب میزند.

به همین دلیل، توصیه محققان در این خصوص، عدم استفاده از گیاه جینسینگ در دوران بارداری است. چرا که هیچ شک و شبهه‌ای در این دوره حیاتی جایز نیست و همیشه سلامتی شما و فرزندتان در اولویت خواهد بود.

دلایل منع مصرف جینسینگ در بارداری

مصرف کپسول جینسینگ در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. اما دلیل این عدم توصیه به مصرف چیست؟ در ادامه، ۳ مورد از عوارض جینسینگ برای زنان باردار را بررسی خواهیم کرد:

دلایل منع مصرف جینسینگ در بارداری

۱- افزایش احتمال نقوص ژنتیکی

در آزمایشی که در سال ۲۰۱۱ در آزمایشگاه فارهمپتون آمریکا روی تاثیر جینسینگ بر موش‌های باردار صورت گرفت، نتیجه گیری شد که مصرف این گیاه به مقدار زیاد، احتمال بروز نواقص ژنتیگی را در جنین موش‌ها افزایش می‌دهد.

اگر چه ممکن است نتایج آزمایشات روی حیوانات با انسان متفاوت باشد، اما با این حال، هیچکس نباید خود را با ریسک این موضوع درگیر کند.

۲- خطر خونریزی

یکی از ویژگی‌های ذاتی گیاه جینسینگ، خاصیت ضد انعقادی آن است. این خاصیت ممکن است در روند زایمان زنان (که از قضا به لخته شدن خون نیاز دارد) مشکل ساز باشد.

۳- افزایش احتمال اسهال

یکی از  عوارض قرص جینسینگ (به خصوص در زنان باردار که سیستم گوارششان حساس می‌شود) افزایش خطر اسهال است. این مشکل می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود و در نتیجه، شرایط سختی را برای فرد به وجود بیاورد.

جمع بندی نهایی

گیاه و کپسول جینسینگ اگر چه خواص بسیار زیادی دارند؛ اما در دوران بارداری به زنان توصیه نمی‌شوند. به همین دلیل، بهتر است برای حفظ سلامتی خود و فرزندی که در شکم دارید، از مصرف این گیاه در دوران حساس بارداری خود بپرهیزید.

سوالات متداول در خصوص مصرف جینسینگ در بارداری

آیا ممکن است مصرف جینسینگ در بارداری به پسر شدن جنین کمک کند؟

√ برخی از طبیبان قدیمی آسیای شرقی، به زنان پیشنهاد می‌کنند تا برای پسر شدن جنین خود از جینسینگ استفاده کنند. اما این موضوع هیچ پایه و اساس علمی ندارد. لذا پونیک دارو نیز این موضوع را تایید نمی‌کند.

آیا مصرف جینسینگ در دوران شیردهی مجاز است؟

√ به طور کلی، بهتر است زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف هر نوع گیاه دارویی خودداری نمایند.

چه مقدار جینسینگ در روز بی‌خطر است؟

√  برای افراد غیرباردار، روزانه ۱-۲ گرم ریشه جینسینگ خام یا ۵۰۰ میلی گرم عصاره‌ی آن مجاز خواهد بود. این یعنی روزانه یک عدد کپسول جینسینگ پونیک دارو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *